Gaat het over?

Die vraag heb ik me de afgelopen dagen wel honderdduizend keer gesteld. Dag na dag ging het niet beter. Op de zevende dag, dus een week na de eerste échte symptomen was de slechtste dag. ‘s Middags kreeg een filmpje van mijn molenaar met de vlag in top onder het motto “Zorg dat je beter wordt….” of zoiets. Het deed me veel. Ik voelde me toen behoorlijk….

In veel situaties van mensen met Corona is de periode tussen de zevende en de tiende dag cruciaal. Pakt je lichaam het op, of niet. En gelukkig de achtste, was de eerste dag dat het niet erger werd. Die dag overleed Sean Connery, James Bond. Met wie ik ben en ik zijn bij tijd en wijle wel fan van “007”, dus we hebben de portemonnee getrokken en bij Pathé thuis een James Bond gehuurd. Het moest de film zijn die deels in Amsterdam was opgenomen. Na wat gezeur met geld en codes was het dan eindelijk zover: Verkeerde film gekozen……. Een “007” film met Roger Moore als James Bond!!!

Dat komt door Corona. Wanneer het niet erger is en het langzaam beter wordt teken ik ervoor. Iemand die ik ken en in de Achterhoek woont, komt met de vileine opmerking dat ik in de statistieken bij Pathé voorkom. Extra omzet dood Sean Connery en een malloot die voor Roger Moore kiest. Het is niet anders.

Vandaag de negende dag. Het gaat voor de tweede dag op rij niet slechter. Je denkt zelfs beter! Maar als je wat gedaan hebt, ga je het toch snel weer rustig aan doen.

Maar ik geloof nu echt dat het goed komt! Gelukkig maar.

Arnhem, 1 november 2020