Bestaat het paradijs?

Vaak wanneer ik aankom bij de tuin in Schaarsbergen denk ik: “Het is hier net een paradijs…” Het is er altijd een paar graden warmer in de zomer, er is minder wind en in het voorjaar is het ’s nachts een paar graden kouder. Nog nachtvorst na IJsheiligen, soms. Daar is deze week geen sprake van. Vannacht wordt een minimum temperatuur van 19 graden verwacht….

We eten al lekker uit de tuin. Asperges, salades van verschillende slasoorten, worteltjes, bietjes en dagelijks aardbeien. Wimbledon is nog niet eens begonnen…. Gisteren hebben we voor het eerst aardappels gegeten. Toen ik ze aan het rooien was, zei een collega-tuinder dat het nog te vroeg was, want eerst moest het loof afsterven. Maar ik had vrijdag op de markt al van een andere collega gehoord dat zij al wel had gegeten. Nou ja, ik in verwarring…. Maar vanochtend kwam er uitkomst: de derde collega, die ik sprak zei: Ja dat hangt af van de soort. De ene kun je voor de bloei eten en de andere pas later.

Nou die van ons bloeien nu (zie foto). Maar welke soort heb ik. Gelukkig hou ik een Excel bij en dat geeft uitkomst. Ik heb de Berber aardappel. Dus we gaan volop aan de slag deze week. Gisteravond al heerlijk gegeten. De komende weken dan ook maar!!

23 juni 2019: