Oogst

De een zaait, de ander oogst… Zo zijn de rollen bij ons op de tuin. Ik oogst. Dat is nog niet zo gemakkelijk. Wanneer oogst je? Als het rijp is? Dat is per product verschillend. Zelfs één product kun je verschillend oogsten. Komen de twee weken komen we niet op de tuin, dus oogsten wat er te oogsten valt. Gisteren en vandaag van alles. Tuinbonen, worteltjes en gewone bonen. Vandaag aardappels, een courgette, paprika, bieten en een komkommer.

Gisteren ook besloten alle rogge te oogsten en op hoop van zegen de tarwe laten staan. De rogge is echt rijp. We hadden 55 halmen en die staan nu thuis op een vaas. Na de vakantie dorsen. Dan oogsten we ook de tarwe. Die mag grijs worden zij iemand in Borculo, waarvan we de indruk hadden dat die er verstand van had. We hebben wel 1000 halmen. Ik ben benieuwd hoeveel kilo. Wie weet maar een paar ons….

Omdat er geoogst is, is er ook weer ruimte vrij om wat te zaaien. Dus met koolzaad, mosterdzaad en uien is het lege stuk grond weer opgevuld.

De tuin op 14 juli 2019.