Tarwe geoogst, maar niet veel….

Vandaag teruggekomen van vakantie. Voor de vakantie zag alles er nog mooi uit. Nu twee en een halve week later is er een ramp gebeurd. Een beest heeft een gat gebeten in Bagdad, de omheining. Er is een enorme ravage ontstaan in het veld. De meeste halmen zijn geknakt, veel korrels liggen op de grond en zelfs in de tomatenkas ligt tarwe. Bij de asperges is een gat in de grond. Dat zal ik morgen uitgraven en kijken wat daar in is getransporteerd. Ongeveer 90% van de oogst is mislukt. 10% hebben we meegenomen naar huis en gedorst. Uiteindelijk hebben we zo’n 500 gram tarwe geoogst, waar we 250 gram tarwe gezaaid hebben. Het is niet anders. Inmiddels heb ik me ingeschreven voor de cursus “omgaan met teleurstellingen”. Deze cursus wordt jaarlijks gegeven aan belangstellenden binnen de vereniging.

Een collega tuinder zei: “Nu, dit zul je volgend jaar niet weer proberen….” Natuurlijk doe ik dat wel. Ik ben benieuwd of ik er 5 kilo vanaf kan halen. Wanneer ik de tarwe geoogst had voor de vakantie, was er niks aan de hand geweest. Overal in Duitsland en Frankrijk is tijdens onze vakantie tarwe geoogst. Ook dus in Schaarsbergen, maar dat was door de verkeerde levende wezens. Het is niet anders!!

1 augustus 2019