…dan huren we gewoon een hotelletje….

In drie dagen tijd bijna 2.000 meter geklommen. Prachtige wandelingen gemaakt en ook nog een dag uitgetrokken voor de voorbereidingen op de Tour de France etappe over de Galibier, volgende week donderdag. Het lopen gaat heel goed. Het is lekker warm weer en in de bergen is het rond de twintig graden. Beetje insmeren is wel nodig. Vandaag was prachtig. Een echt wandelgebied zonder ski pistes. Naar een pas die ook van de andere kant te belopen is. Helaas begint de wandeling daar op 1.300 meter, waardoor je het eerste en het laatste stuk in het bos loopt.

We vroegen ons af hoe het klimaat effect heeft op de plek van onze wandeling. Op de kaart, die we bij de Noorderzon in Arnhem kochten (daar hebben ze echt alles op het gebied van wandelen in de bergen), zagen we nog een gletsjer. Deze is nu verdwenen. De route waar we liepen was vooral over de morene van de opgedroogde gletsjer.

We hadden een prachtig uitzicht over het dal en zagen alle wandelingen die we tot nu toe hadden gelopen. We dachten: wanneer we over twintig jaar dit niet meer kunnen, boeken we een hotelletje en gaan we genieten van het uitzicht!! We zeggen dan: “Weet je nog, die wandeling over de morene?” Dat weten we dan nog…

20 juli 2019