Tarwe – Nieuwe ronde

In het seizoen 2018- 2019 is het verbouwen van Tarwe mislukt. (kijk hier) Hieronder het verslag van een nieuwe poging. Ik ben begonnen in augustus 2019 met twee keer 250 gram tarwe. De eerste 250 gram komt van molen De Kroon in Klarendal, Arnhem. De ander 250 gram komt van Vreeken zaden uit Dordrecht. Twee veldjes van 3 m2 naast elkaar. Hieronder het fotoverslag

Schone grond waarop is gezaaid op 28 augustus
Het (tarwe) zaad afgedekt met anti ongedierte doek, dat wel UV lucht en water doorlaat. Je ziet op 3 september het tarwegras er doorheen..
Het gevaar van ongedierte is voorlopig verdwenen. Muizen en ratten vinden alleen de rijpe korrel lekker. Het ongedierte doek heb ik er 4 september afgehaald. Het rechter stuk is Tarwe van molen de Kroon en het linker stuk is van Vreeken Zaden.