Molens langs de IJssel

Met wie ik ben heeft vakantie. We mogen niet ver weg. Dus dan is wat fietsen langs de IJssel een mooi alternatief. Een prachtige tocht!

Dag 1 gaat van Hattem naar Zalk en Kampen. Vervolgens aan de noordoost kant van de IJssel via Westenholte en de oude brug bij Zwolle terug naar Hattem.

Dag 2 begint ook in Hattem en ging over de spoorbrug bij Zwolle langs Herxen naar Wijhe. Daar over de pont via Marle opnieuw richting Hattem.

Dag 3 begint in Deventer via Diepenveen, niet langs de IJssel, naar Olst en Wijhe. Opnieuw de pont over naar Veessen, Welsum en Terwolde weer retour naar Deventer.

26 april 2020

Vandaag vanuit huis over de Veluwe naar Zutphen gefietst. Prachtige tocht langs Eerbeek en Hall. In Zutphen door de Molenstraat gefietst, maar daar is geen molen. Wel in Warnsveld, maar is dat aan de IJssel? Molen is in de oorlog bijna geraakt door een V1, vertelde iemand die net als ik foto’s maakte. Verder bij de molens in Bronckhorst en Rha geweest. Het was ander weer met meer Hollandse dan sub-tropische luchten.

In Doesburg hebben we geen molen gevonden. Nu nog de molens in Giesbeek en in Gorssel. Dan hebben we ze allemaal gehad.

3 mei 2020

Vandaag op de fiets naar Giesbeek geweest. Molen gevonden. Draaide helaas niet op de open molendag. Maar goed, het was ook onstuimig weer met kans op onweer. Mooie molen met een voor deze regio bijzondere stelling. Nu die van Gorssel nog.

9 mei 2015