It’s the end of the world…

…..as I know it.

Gangapurna
De rivier
Gebedsrollen

…..and I feel fine…

We hebben vandaag ons verste punt bereikt. Vanaf het uitzicht op de Gangapurna zijn we terug gelopen naar Manang. Die rivier, het landschap, de bergen zijn zo het begin van alles. Dit hier is nog zo weinig aangetast. Zo moet het zijn geweest. En mag het hier dan niet ontwikkelen? Het moet hier ontwikkelen, want ook de mensen hier hebben recht op een eerlijke levensstandaard. We spraken vijf Chinezen uit Shenzen. Als maar een paar promille de grens overkomt, dan is het hier vol.
Het verblijf hier roept onder meer economische vragen, ethische vragen en religieuze vragen op. Ik ga ze niet allemaal stellen en beantwoorden. Ik ervaar hier het begin van alles, zoals ik dat ook op de wadden ervaar. Mijn molenaars meester zou zeggen: “Veel mooier wordt het niet. “

Zie hier de route van vandaag. Alleen de heenweg is geregistreerd. De terugweg was even lang.